Autó Széles Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Egyből kettő: az Arteon és az Arteon Shooting Break
2020.10.08.
Újdonság a Volkswagenről

Egyből kettő: az Arteon és az Arteon Shooting Break

Fastback és Shooting Break - a jövőben az Arteon kétféle változatban  elérhető

Arteon

Stílusos és dinamikus. Az Arteon 2017. óta a Volkswagen Gran Turismo. A Volkswagen most bemutatja a modell sorozat átfogó frissítését. Az új Arteon és az Arteon Shooting Brake kifejező és avantgárd formatervezésű. A megkülönböztető jellemzők között szerepel az orr-rész az új egybefüggő fénycsíkkal, a feltűnő króm rudakkal és az alsórészen megtalálható új levegő bemeneti nyílásokkal. A hűtőrács és a hosszú, széles motorháztető formális egységként van kombinálva, így mindkét Arteon verzió kiemelkedik az átlagból - éjszaka is, az elülső és hátsó egyedi LED fényeknek köszönhetően.

Mindkét újdonságot - az Arteont és az Arteon Shooting Braket - atletikus vonalak jellemzik. Ugyanakkor a B-oszlopoktól az autó hátuljáig jelentősen különböznek egymástól. Míg a fastback modellnél a tető és az ablak kontúrjai párhuzamosan lefelé haladnak a B oszlopoktól, és ezzel a kupé-forma részévé válnak, addig a tető és az ablak vonalai a Shooting Break esetében hátrafelé húzódnak, és végül az új tető spoilerben végződnek. Ráadásul az ablakvonal párhuzamosan fut a tetővel. Az alsó részen azonban a vonalak felfelé húzódnak a D oszlopok irányában, ezáltal a hátsó üveg felületek szűkebbek és szembetűnőbbek. Az összes elem együttesen képezi a Shooting Breakre jellemző sportos hátsó profilját.

Arteon eHybrid. Az összes új műszaki fejlesztést mindkét karosszéria változatban alkalmazzák. Ez az Arteon esetében először jelenti egy plug-in hibrid hajtáslánc megjelenését. A tisztán elektromos hatótávolság hosszúságának köszönhetően az Arteon eHybrid és Arteon Shooting Brake eHybrid járművezetői képesek lesznek a napi vezetési távolságok helyi nulla emisszióval történő megtételéhez. A Fastback és a Shooting Brake, a két új Arteon modell az elsők között van a plug-in hibrid hajtással kapható luxus kategóriájú közepes méretű járművek szegmensében.

Arteon R - dinamikus teljesítmény az üzleti élet számára. Az Arteon R lesz a modell sorozat zászlóshajója. Ezzel a modellel a Volkswagen tovább halad a prémium kategória felé. Nem csak a hamisítatlan teljesítmény izgalmas itt, hanem az is, ahogyan az autó hajtóerővé alakítja teljesítményét. Az R-Performance Torque Vectoring néven ismert, progresszív technológiának köszönhetően, a szelektív keréknyomaték vezérlés révén a nyomaték változóan oszlik meg mind a tengelyek, mindpedig a hátsó kerekek között, a vezetési helyzettől függően. És ez ebben a kategóriában a vezetési dinamika új szintjét teremti meg.

Rengeteg hely a sofőr, az utasok és a poggyász számára. Az Arteont egy rendkívül funkcionális általános koncepció jellemzi. Az Arteon mindkét változatában az elöl és hátul helyet foglaló utasok élvezik a moduláris keresztirányú mátrixból (MQB) eredő előnyöket. A hátsó lábtér maximális mérete 1,016 mm, és ez egy referenciaérték ebben az osztályban. A tetőprofil egyedülálló kialakításának köszönhetően a Shooting Brake nagyobb fejteret kínál elöl és hátul egyaránt. Alapkivitelben a hátsó ülés háttámlája mindkét modellben aszimmetrikusan lehajtható. Az Arteon Shooting Brake hátsó ülései mögött 565 liter űrtartalmú csomagtér húzódik a hátsó ülés háttámlájának magasságáig illetve a csomagtér takaró szintjéig mérve (Fastback: 563 liter). Az első ülések háttámlájáig pakolva a jármű csomagtere 1632 literre (gyorsvisszahúzásban: 1 557 liter)emelkedik. Mindkét esetben az első ülésekig rakodható maximális hossz 2,09 cm.

Új asszisztens-rendszerek: Travel Assist - támogatott vezetés 210 km / h sebességig. A műszaki innovációk köre az erőátvitelben, valamint az IQ.DRIVE segédrendszereiben is megtalálhatók. Újdonság ebben a termékcsoportban: az opcionális Travel Assist rendszer. A rendszer részlegesen automatikus vezetést tesz lehetővé 0 km / h és 210 km / h közötti sebességtartományban (a rendszerhatárokon belül). A Travel Assist észrevehetően kényelmesebbé teszi a vezetést a stop-and-go forgalomban és az útépítéseknél. A Travel Assistnek szerves része a prediktív sebességszabályozó ACC. Az adaptív sebességtartó automatika a sebességkorlátozásokra, városokra, kanyarokra, körforgalmakra és kereszteződésekre reagál a megfelelő sebesség korrekcióval. A Lane Assist sávtartó rendszer, amely a járművet a sáv közepén tartja, valamint az első Autonóm Vészfékezés Asszisztens-rendszer Gyalogosvédelemmel is beletartozik a Travel Assist funkcióinak körébe. A külön rendelhető Rear View hátrameneti kamerát tovább fejlesztették, és ma már többek között tartalmazza a Corner View-t (amely az infotainment rendszer képernyőjén megjelenő képet 90 fokról széles 170 fokos szögre szélesíti) és egy speciális utánfutó nézetet, ami a vonófej felülnézete, hogy megkönnyítse az utánfutó felszerelését is.

Új vezetési környezet az utastérben. A belső részében a modell sorozat egy újonnan kialakított lenyűgöző pilótafülke-környezettel még magasabb exkluzivitási érzetet kölcsönöz az Arteon-nak. A használatot könnyebbé tették az automatikus légkondicionáló érintőcsúszkáknak és az érintésvezérléssel ellátott új multifunkciós kormánykeréknek köszönhetően.. Újdonság: az alkalmazások vezeték nélküli integrációja az „App-Connect Wireless” segítségével az „Apple CarPlay” és az „Android Auto” (Google), valamint egy hatalmas 700 wattos csúcskategóriás hangrendszer melyet a harman/kardon audio szakemberei kifejezetten az Arteonhoz és az Arteon Shooting Breakhez igazították (mindkettő opcionális). Ugyancsak opcionálisan kapható az akár 30 színben beállítható háttérvilágítás is, amely segít, hogy az új belső tér még attraktívabb megjelenést nyújtson. A műszerfal panelen és az ajtók burkolatain a betétek világítanak ily módon a fény lesz az új króm.

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.