Autó Széles Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Elektromos autó pályázat
2024.01.12.
Aktuális

Elektromos autó pályázat

Akár 4.000.000.- Ft támogatás igényelhető elektromos Volkswagen és Audi modellekre. Részletek ITT!

vw


Megjelent a 2024 február 5-től igényelhető a villanyautó-pályázat, melynek felhívását ITT OLVASHATJA


Az Autó Széles alábbi, teljesen elektromos modelljei is pályázhatóak. Bővebb információkért keressen minket az [email protected] emailcímen vagy a 06-42-508-280 telefonszámon.


Volkswagen ID.3 személyautó akár 4.000.000.- Ft támogatással: Az új ID.3 modellel a Volkswagen tovább folytatja útját az e-mobilitás világában. A letisztult vonalvezetésnek köszönhetően az ID.3 kívülről érett arculatot sugároz, belülről pedig a minőségi anyagok és az alapfelszereltség részét képező számtalan asszisztensrendszer nyűgöz le. Az elektromobilitás legmodernebb formája.


Volkswagen ID.4 személyautó akár 4.000.000.- Ft támogatással: Teljesen új, szabadságot nyújtó belsőtér-koncepció. Lenyűgöző elektromos teljesítmény. Intuitív, kényelmes kezelés, amellyel minden egyszerűbb. Az új ID.4: egy SUV erejével, és egy elektromos autó fenntarthatóságával.


Volkswagen ID.5 személyautó akár 4.000.000.- Ft támogatással: Erőteljes elektromos teljesítménnyel és áramvonalas sziluettjével az ID.5 az SUV és a kupé modern szimbiózisát alkotja. Elérhetők az "Over-the-Air" frissítések, amellyel újradefiniálható az elektromos mobilitás.


A vadonatúj Volkswagen ID.7 személyautó akár 4.000.000.- Ft támogatással: Az ID.7 a Volkswagen első felső-középkategóriájú elektromos modellje. Kiemelkedően magas hatótávjával a márka új limuzinja a gazdaságosság valóságos bajnoka. A hajtásrendszerek új generációja mellett kifinomult aerodinamikai tulajdonságai is nagyban hozzájárulnak az ID.7 tekintélyes hatótávjához.


Volkswagen ID.Buzz személyautó akár 4.000.000.- Ft támogatással: Az ID.Buzz Volkswagen első teljesen elektromos kialakítású busza: multifunkcionális, teljes körűen hálózatba kapcsolt és teljes mértékben újragondolt - családoknak, barátoknak és a mindennapok kihívásaihoz, még a nagyvárosok szűk utcáin is.


Volkswagen ID.Buzz Cargo haszonjármű akár 4.000.000.- Ft támogatással. Ön milyen igényeket támaszt egy modern, üzleti célú használatra alkalmas kisteherautóval szemben? Elektromos hajtás, elegendő rakodótér, továbbá alkalmasság nagy távolságok megtételére: az új ID. Buzz Cargo modellben mindez elérhető. A modern hálózatba kapcsolásnak, digitális rendszereknek köszönhetően pedig még ennél is több.




Az alábbiakban összeszedtük Önnek a pályázattal kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdéseket és főbb tudnivalókat.



KI PÁLYÁZHAT?

Magyarországon székhellyel vagy magyar fiókteleppel rendelkező európai gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni cégek vagy egyéni vállalkozók, amennyiben legkésőbb 2021 végéig bejegyezték, tevékenységeik között nem szerepel a gépjárműkölcsönzés vagy gépjármű-kereskedelem, valamint taxis egyéni vállalkozók vagy egyéni cégek esetén a taxis tevékenységet legkésőbb 2023 december 1-ig bejegyezték.

A jármű ára nem lehet magasabb, mint a vállalkozás utolsó lezárt üzleti évének nettó árbevétele, vagy egyéni vállalkozó esetén a bevétele.


HÁNY AUTÓRA PÁLYÁZHAT EGY CÉG?

Az alkalmazotti létszámtól függ. 9 alkalmazottig egy autóra, 10-49 főig 5 autóra, 50-249 alkalmazott esetén 10 db, 250 főtől maximum 16 járműre lehet pályázni.


MEKKORA TÁMOGATÁS IGÉNYELHETŐ EGY JÁRMŰRE?

A jármű nettó vételárától, a bruttó akkumulátor kapacitástól, valamint attól függ, hogy személyautóra vagy teherautóra szeretnénk pályázni.

Személyautó (M1 kategória) esetén a támogatás minimális összege 2.800.000.- Ft, macximális összege 4.000.000.- Ft.

Kisteherautó, kisbusz (M2, N1, N2 kategória) esetén a támogatás minimális összege 2.800.000.- Ft, macximális összege 4.000.000.- Ft 

 

MIKORTÓL NYÚJTHATÓ BE A PÁLYÁZAT?

2024. február 05. 10:00-tól 2025. március 31. 10:00-ig nyújthatók be a pályázatok az ország teljes területén.


KORÁBBAN MEGVÁSÁROLT AUTÓRA IS IGÉNYELHETŐ TÁMOGATÁS?

Igen, a projekt – saját felelősségre – már 2023. november 1-től megkezdhető volt, a jármű forgalomba helyezésének dátuma azonban nem lehet korábbi, mint 2023. december 9.


MEDDIG KELL MEGVÁSÁROLNI A JÁRMŰVET?

A projekt befejezésére a megkezdéstől maximum 20 hónap áll rendelkezésre, de a végső határidő 2026. április 30.


MEKKORA A PÁLYÁZAT KERETÖSSZEGE?

30 milliárd forint, amelyből 10,8 milliárdot a budapesti, 19,2 milliárdot a kevésbé fejlett régióknak szánnak, de a későbbiekben előfordulhat átcsoportosítás, ha valamelyik keret előbb merülne ki.


HOGYAN KELL BENYÚJTANI A PÁLYÁZATOT?

A pályázat elektronikusan, a www.palyazat.gov.hu oldalon nyújtható be, az oldalon előállított nyilatkozatot legalább fokozott biztonságú elektronikus aláírással kell ellátni, vagy azonosításra visszavezetett dokumentumhitelesítés szolgáltatással (AVDH) kell hitelesíteni.


LÍZINGBŐL IS FINANSZÍROZHATÓ AZ AUTÓ?

Igen, de a járműnek a projekt megkezdésétől számított 20. hónap végig, de legkésőbb 2026. április 30-ig a kedvezményezett tulajdonába kell kerülnie, azt a kedvezményezett nevén kell forgalomba helyezni. A lízingszerződés futamidejét ennek megfelelően kell meghatározni.


HASZNÁLT JÁRMŰ IS VÁSÁROLHATÓ?

Nem, kizárólag a vásárláskor először Magyarországon forgalomba helyezésre kerülő új gépjármű vásárlása támogatható.


HIBRID- VAGY HIDROGÉN ÜZEMŰ JÁRMŰ IS VÁSÁROLHATÓ?

Nem, kizárólag teljesen elektromos jármű vásárolható.


MATRICÁVAL IS EL KELL LÁTNI A JÁRMŰVET?

Igen, kötelező arculati elem az e-mobilitás matrica.


MEDDIG KELL MEGTARTANI A JÁRMŰVET?

A projekt befejezését követő 3 éven belül, de legkésőbb 2027. december 31-ig a támogatással vásárolt jármű nem adható el, nem adható bérbe, nem adható más használatába, nem vonható ki a forgalomból.


KÖTELEZŐ CASCO BIZTOSÍTÁST KÖTNI A JÁRMŰRE?

Igen, a támogatott járműre teljes körű (töréskár, elemi kár, lopáskár, üvegkár, stb.) CASCO biztosítást kell kötni, melynek a fenntartási időszak végéig érvényesnek kell lennie.


ELŐ- VAGY UTÓFINANSZÍROZÁSOS A PÁLYÁZAT?

A támogatást egyszeri záró elszámolást követően a projekt fizikai befejezését követően utófinanszírozással folyósítják.




*A hirdetések tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek. Visszavonásig, vagy új árlista kiadásáig érvényesek. A képeken látható autók illusztrációk, extrafelszereltséget tartalmazhatnak.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.