Újdonság az Audiról
2021.11.17.

Az e-tron GT az év legszebb autója

Audi siker:  Az e-tron GT nyerte az „Arany kormánykerék” díjat
audi

-       A tisztán elektromos Gran Turismo modell hódította el a tekintélyes díjat

-       Az elismerésről az olvasók szavazatai döntöttek, akik Európa minden tájáról voksoltak

-       Az Audi e-tron GT1 tovább erősíti az „Audi zászlóshajójaként” elfoglalt pozícióját

Németországban a 2021-es „Arany kormánykerék” szavazáson az Audi e-tron GT modellt választották az Év legszebb autója kategória győztesének. A kategória legjobbja 69 másik modellt megelőzve bizonyított. Az Auto Bild autós szaklap – és európai társainak – illetve a Bild am Sonntag újság olvasói a nyár során adhatták le voksaikat kedvenceikre.

A 45. alkalommal megrendezett „Arany kormánykerék” díjátadót november 9-én tartották a berlini Axel-Springer-Haus újságírói klubjában. Az esemény házigazdája Barbara Schöneberger volt, az „Év legszebb autója” díjat és az ezzel járó jól ismert szobrot pedig az AUDI AG vezérigazgatója, Markus Duesmann vehette át. „Az e-tron GT1 formatervével hangsúlyozza autóipari dizájn márkaként megfogalmazott törekvéseinket. Figyelemreméltó teljesítményével az e-tron GT1 az elektromos mobilitás legérzelemgazdagabb formáját kínálja. Fenntartható koncepciójával egy szemléletet testesít meg. Az e-tron GT a mi zászlóshajónk.” – hangsúlyozta Duesmann.


Összesen 70 új modell versenyzett egymással

Az „Arany kormánykerék” nem csupán az egyik legtekintélyesebb, de a legrégebbi autóipari megmérettetés Németországban, amelyet 1976-ban ítéltek oda először. 70 új modell szállt harcba a 2021-es „Arany kormánykerék” díjért, összesen 12 kategóriában. Különlegesség, hogy az „Év legszebb autója” cím kategóriafüggetlen és az olvasók közvetlenül adhatják le voksaikat választottjukra. Ez teszi ezt az elismerést valódi közönségdíjjá, amely lényegében egy érzelemgazdag modell szívből jövő támogatásaként értékelhető.


A progresszív e-tron GT igazi díjesőben részesült

Az e-tron GT1 az Audi elektromos jövőjének úttörője, hiszen 2026-tól a vállalat már csak olyan új modellekel jelentkezik, amelyek elektromos hajtásrendszerrel rendelkeznek. Az e-tron GT1 az érzelemgazdag formaterv, a dinamikus teljesítmény és a fenntartható koncepció megtestesítője. Olyan jellemzők ezek, amelyek ezt a sportautót már most az Audi márka ikonikus modelljei közé emelik. Az „Arany kormánykerék” elismeréstől függetlenül ezt számos további díj is igazolja. Így nyerte el például a Gran Turismo modell az auto motor und sport magazin 2021-es Autonis díját a luxus kategória legjobb formatervezési innovációjáért, de a 2022-es „Németországi Év Autója” elismerést is az e-tron GT1 szerezte meg a luxus kategóriában. Az e-tron GT1 az Audi modellkínálatának elektromos zászlóshajója és annak ellenére, hogy alig egy éve van a piacon, jó esélye van rá, hogy igazi klasszikussá váljon.


1: Audi e-tron GT quattro - Elektromosenergia-fogyasztás, kombinált: 19,6-18,8 kWh/100km; szén-dioxid-kibocsátás, kombinált: 0 g/km